Strešni ventilatorji

Horizontalni izpuh
Horizontalni izpuh
Vertikalni izpuh
Vertikalni izpuh
Agregat - info
Obseg uporabe
Strešne radialne (le izjemoma aksialne) ventilatorje uporabljamo za različne polindustrijske, poslovne, industrijske in domače aplikacije. Gre za skupino ventilatorjev, ki so večinoma namenjeni cevnemu transportu zraka na streho, kjer je izpuh, horizontalni ali vertikalni. Le izjemoma so v uporabi strešni ventilatorji z reverzibilnim motorjem, ki lahko služijo tudi za transport zraka s strehe v notranjost objekta. V tem segmentu so tudi strešni ventilatorji, ki jih lahko uporabljamo kot požarne ventilatorje, saj imajo motor izven toka zraka in F300 ali F400 certifikat. 

Strešni ventilatorji za katere je zahtevana višja stopnja zaščite po požarni varnosti so opisani tudi v rubriki Dimniški ventilatorji.
Agregat - info
Izbira smeri izpuha
Pri izboru strešnega ventilatorja se je najprej potrebno opredeliti glede usmeritve izpuha, kjer lahko izbiramo med vertikalnim ali horizontalnim izpuhom. Slednji je večinoma manj kompleksen in obenem dobro zaščiten pred padavinami, dočim je za vertikalni izpuh večinoma potreben dodaten material.
 

Imate vprašanja?

Skupaj bomo
našli rešitev.
Vsak dan med  tednom med 8-16 uro. 051 636 673    Peter
031 411 811    Miha
Sejem DOM 2023
sejem DOM 2023 bo potekal od 22. do 26. marca 2023. Vabimo vas, da nas poiščete in se nam pridružite. Vabljeni!
» več
DANTHERM
Dantherm Group je vodilni ponudnik izdelkov in rešitev za nadzor klime v notranjih prostorih.
» več
Helios Komfovent Vortice Sodeca Veab Klivent Industrie Technik Klivent