Zemeljski kolektorji

Zračni zemeljski kolektor
ZZK_sestavni deli
Tekočinski zem. kolektor
SEWT_sestavni deli
Agregat - info
Namen in prednosti uporabe
Zemeljski kolektor izkorišča temperaturo zemljine za predgrevanje vstopnega zraka pozimi ter predohlajanje in razvlaževanje vstopnega zraka poleti. Gre za nadgradnjo prezračevalnega sistema, ki je za pasivno gradnjo skoraj neobhodna. Pri nizkoenergijski gradnji pa gledamo na zemeljski kolektor kot na dodatno opremo. Zaradi predgrevanja vstopnega zraka pozimi, prihranimo pri delovanju protizmrzovalne zaščite pri večini KWL prezračevalnih naprav, ki imajo vgrajen električni predgrelec. Ta skrbi za nemoteno obratovanje prezračevanja tudi pri temperaturah nižjih od -3°C. Pri preostalih KWL prezračevalnih napravah, ki nimajo vgrajene protizmrzovalne zaščite, pa je vgradnja le tega dosti bolj potrebna. Delovanje zemeljskega kolektorja je možno, ker je temperatura zemljine na globini cca 1,5 m v naših klimatskih razmerah približno enaka čez celo leto (odstopanja so v povprečju manjša od 3°C).

Po tipu ločimo zračni in tekočinski zemeljski kolektor. Pri prvem prenašamo temperaturo zemljine neposredno na zrak znotraj zračnega zemeljskega kolektorja, pri drugem pa gre za posreden prenos temperature iz zemljine najprej na tekočino (znotraj tekočinskega zemeljskega kolektorja) in v izmenjevalcu na zrak.
Cevni dušilci zvoka
FRS periferija
IsoPipe izolirane cevi
Zemeljski kolektorji
Zaključni elementi
HygroBox
DNEVI PASIVNIH HIŠ 2019
Konzorcij pasivna hiša je neformalno združenje institucij, podjetij in strokovnjakov, ki s svojo dejavnostjo vzpodbujajo in omogočajo gradnjo pasivnih hiš.
» več
SEJEM DOM PLUS 2019
Sejem stavbenega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanje okolice.
» več
Servis

Imate vprašanja?

Skupaj bomo
našli rešitev.


pokličite nas še danes
051 636 673    Peter
031 411 811    Miha


 
Helios Komfovent Vortice Sodeca Veab Klivent Industrie Technik Klivent