Centralni rekuperatorji

Stenska izvedba
Stenska izvedba
Stropna izvedba
Stropna izvedba
Agregat - info
Obseg in namen uporabe
Centralno prezračevanje z rekuperacijo je namenjeno prezračevanju celotnega objekta. V tem segmentu smo se osredotočili na prezračevanje hiš in stanovanjskih enot v večstanovanjski zgradbi. Za razliko od lokalnega prezračevanja pri centralnem običajno prezračujemo vse ogrevane prostore. Centralno prezračevanje je zasnovano tako, da dovaja svež zrak v čiste prostore in obremenjenega odvaja iz prostorov, ki so obremenjeni z vlago in vonjavami. Vedno se je glede količine svežega zraka potrebno prilagajati uporabniku prostora in ne le velikosti prostora. Razvod temelji na podatku, da vsak človek potrebuje do 30 m3 zraka na uro. Tako v spalnico, kjer sta običajno 2 osebi, pripeljemo 60 m3 zraka na uro. Poleg splošnih lastnosti prezračevanja z rekuperacijo ima centralno prezračevanje za razliko od lokalnega še možnost avtomatskega by-passa (nočno pohlajevanje v poletnem času) in varnostni predgrelec, ki skrbi za odtaljevanje kondenzata pozimi (večina predstavljenih modelov), obenem pa ima tudi višji toplotni izkoristek, večstopenjsko filtracijo in možnost izbire entalpijskega izmenjevalca (večina predstavljenih modelov).

Glede na lokacijo, velikost prezračevalnega sistema in druge zahteve (izbrani certifikati, entalpija in podobno) lahko znotraj Helios programa hišnega prezračevanja z rekuperacijo izbiramo med:
  • stropnimi in stenskimi enotami
  • enotami z običajnim ali entalpijskim izmenjevalcem
  • izvedbami s TÜV ali PHI certifikatom
  • vsak tip od naštetih pa se loči glede na usmeritev priključkov na levi in desni model
Agregat - info
Izbira glede na različne potrebe
Ker se centralno prezračevanje lahko uporablja tako pri novogradnjah kot pri sanacijah ter tako pri prezračevanju stanovanj kot pri prezračevanju samostojnih hiš, si lahko ogledate sledeče video vsebine:
 

Imate vprašanja?

Skupaj bomo
našli rešitev.
Vsak dan med  tednom med 8-16 uro. 051 636 673    Peter
031 411 811    Miha
Sejem DOM 2023
sejem DOM 2023 bo potekal od 22. do 26. marca 2023. Vabimo vas, da nas poiščete in se nam pridružite. Vabljeni!
» več
DANTHERM
Dantherm Group je vodilni ponudnik izdelkov in rešitev za nadzor klime v notranjih prostorih.
» več
Helios Komfovent Vortice Sodeca Veab Klivent Industrie Technik Klivent