KOMFOVENT dodatek za uporabnike Autodesk Revit

objava: 15.11.2018

KOMFOVENT je izdal nov dodatek za uporabnike Autodesk Revit.BIM in Autodesk Revit.
BIM (Building Information Modeling) uporablja »inteligentne« 3D parametrične elemente programske opreme Autoesk Revit z vsemi potrebnimi informacijami. Podatki se združijo v podatkovne baze, kar omogoča sprotno obdelavo podatkov. Iz omenjenih podatkov lahko pridobimo parametre naprav, izračun ustreznosti ter možna prekrivanja med različnimi sistemi pri projektiranju. Za lažjo predstavo je z BIM programi mogoče ustvariti vizualizacijo za celoten projekt ali samo posamezne dele. Projektantom iz različnih področji (arhitektom, konstruktorjem, inženirjem, strokovnjakov za prezračevanje… ) omogoča vzporedno delo s sprotnim posodabljanjem sprememb in lažje usklajevanje.

Danes Autodesk Revit postaja priljubljen in se na široko uporablja kot program za projektiranje in izdelavo dokumentacije. Z njim je mogoče zagotoviti visok nivo dela na vseh nivojih. Podjetje KOMFOVENT že od začetka leta 2018 z vtičkom KOMFOVENT pospešuje in poenostavlja delo projektantov. Podjetje uvaja poseben dodatke KOMFOVENT za načrtovanje in izvedbo klimatskih naprav. Vtiček KOMFOVENT je sestavljen iz dveh delov: Kako deluje dodatek?

Med odpiranjem programa je potrebno izbrati geo-lokacijo in klimatske podatke samodejno določite glede na lokacijo. Nato se vam odpre okno kjer izberete ustrezno VERSO napravo. Po izbiri program omogoča izvoz v Revit in v celoti naloži 3D model AHU v okolju Autodesk Revit.

Primer modela:

Naprava je opisana v vseh zahtevanih parametrih in je povezana z vsemi informacijami. Rdeča in zelena površina v bližini enote prikazuje najmanjšo in priporočeno območje delovanja.KOMFOVENT HUB
Drugi del dodatka je KOMFOVENT HUB, ki vsebuje standardne izdelke, kot sta Domekt in Verso standard. Ko odprete program, obstaja osnovna 3D vseh razpoložljivih standardnih naprav.
Ko izberete želeno napravo in pritisnite »dodaj v projekt«, se samodejno naloži v okolje Autodesk Revit. KOMFOVENT HUB ima še eno koristno funkcijo, z njim lahko izdelate celoten inventar in predhodno izbiro naprav prikazanih kot »zgodovina«.

Preberite tudi...

KORONAVIRUS
» Poslovni prostori ponovno odprti
» več
DANTHERM
DANTHERM Dantherm Group je vodilni ponudnik izdelkov in rešitev za nadzor klime v notranjih prostorih.
» več
Vortice z novim dizajnom
» Nova pridobitev proizvajalca Vortice je ventilator Punto EVO FLEXO, ki je zmogljiv, tih, trpežen aksialni ventilator atraktivnega videza.
» več
Ideo.si spletna trgovina
Ideo.si spletna trgovina Nakup Vortice in Helios kopalniških ventilatorjev sedaj tudi v spletni trgovini Ideo.si
» več
KORONAVIRUS
Poslovni prostori ponovno odprti
» več
DANTHERM
Dantherm Group je vodilni ponudnik izdelkov in rešitev za nadzor klime v notranjih prostorih.
» več
Servis

Imate vprašanja?

Skupaj bomo
našli rešitev.


pokličite nas še danes
051 636 673    Peter
031 411 811    Miha


 
Helios Komfovent Vortice Sodeca Veab Klivent Industrie Technik Klivent